HTML

Ez lesz a doboz címsorában.

Információk a Regency Resorts Tenerife üdülőcsoport Vendégküldő Programjáról. Regency üdülők: Regency Country Club Regency Club Regency Beach Club Regency Heights Paradise Court

Friss topikok

Gyalogtúra a Pico del Teide csúcsra

2013.06.18. 11:28 andiandi43

Gyalogtúra a Tenerife Pico del Teide csúcsra

Egynapos nagyon fárasztó, de látványokban, élményekben rendkívül gazdag program, amit mindenki a saját felelősségére tesz meg. Ahol mindenki kénytelen saját magáról gondoskodni. Indulási hely: TF-21 számú úton a Montagne Blanca autóbusz megálló és autó parkoló. Célhely: Tenerife Pico del Teide csúcs. Távolság: körülbelül 10 km. Szintkülönbség: 1700 m Meredekség: 6 - 12 %. Út minősége: föld, kavicsos, köves, kövezett, sziklás, helyenként kiépített kapaszkodókkal. Gyalogtúra időtartama: 4 - 5 óra. Elindulni csak azon a napon lehet, amikorra van belépési engedélyük.  A helyfoglalás és engedély beszerzés a Teleférico honlapján on-line elintézhető. Gondoskodjanak jó meleg öltözetről, egy napra elegendő ételről és italról. Tudniuk kell, hogy amint egyre feljebb érnek a  túra során, mindenkit előbb vagy utóbb utolér a magassági betegség, ami csak akkor múlik el, amikor vissza térnek a kiindulási szintre. A legenyhébb tünet a fejfájás, szédülés, gyengeség. Súlyosabb esetben felléphet a légszomj, aluszékonyság és az ítélőképesség elvesztése. A csúcson 50%-kal kevesebb az Oxigén mint  a tenger szinten.

Szólj hozzá!

Címkék: tenerife teide Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://regencyresort.blog.hu/api/trackback/id/tr515366968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása